Valio presenterar


Ost för alla
smaker och tillfällen

Vi på Valio har en lång, lång historia av osttillverkning. En historia som sträcker sig hela 150 år tillbaka. Så det kanske inte är så konstigt att vi idag kan stoltsera med några av världens mest älskade ostar. Ostar med inspiration från ren, nordlig natur och olika länders osttraditioner. Ostar för alla smaker och tillfällen. Och som dessutom vunnit flera fina internationella utmärkelser*.

Självklart är alla våra ostar laktosfria och fria från konserveringsmedel och animaliskt löpe.

Så läs vidare och hitta just din favorit!

*Ex. Guld- & bronsmedalj, Nordic Cheese Quality Competition, 2014

Hej Valio Tunna Skivor
– hej då osthyvlar och skidbackar

Tunna Skivor är en ost med karaktär och smak av vår storslagna natur – i riktigt tunna, färdiga skivor. Och i två goda smaker: Gouda och Port Salut. Hej då osthyvlar och skidbackar. Hej enklare och godare vardag.

Valio Tunna Skivor Gouda

Gouda är en av Sveriges mest populära ostar. Valios Gouda är mild men ändå smakrik eftersom den lagrats i tre månader. Och varje skiva är tunn. Riktigt tunn. En förpackning innehåller ca 20 skivor och går såklart enkelt att återförsluta.

Valio Tunna Skivor Port Salut

Port Salut är en halvhård ost som tydligt känns igen på sin orangea kant. Valios Port Salut är milt syrlig, krämig och mjuk och har mognat under sex veckor. Den återförslutningsbara förpackningen innehåller ca 12 skivor.

Krämig, smakrik
och laktosfri färskost

Vår färskost – Valio Eila® laktosfri Cream Cheese – är en härligt krämig och laktosfri färskost i två goda smaker: Naturell och Vitlök. Goda som de är såklart, till exempel på nygräddat bröd eller på ett kex till helgens ostbricka. Men de är även som gjorda för att användas i bakning och matlagning. Prova dig fram och låt kreativiteten visa vägen.

Valio Eila® laktosfri Cream Cheese Naturell

Vår naturella färskost – Valio Eila® laktosfri Cream Cheese Naturell – är lika krämig som god. Utsökt på en macka toppad med lite nyklippt gräslök. Och varför inte lite varmrökt lax? Med sin fina naturella smak är den även utmärkt i bakning och matlagning.

Valio Eila® laktosfri Cream Cheese Vitlök

Ibland är man sugen på en färskost med riktigt goda smaker. Till ostbrickan, i maten eller på smörgåsen kort och gott. Då är vår färskost Valio Eila® laktosfri Cream Cheese Vitlök perfekt. Härligt krämig och med en precis lagom touch av vitlök.

Laktosfri hårdost
– med mjuk smak

Ost av allra högsta kvalitet har alltid varit vårt motto. Det är därför så många älskar vår lagrade Emmental™. God som den är, på en skiva nygräddat bröd, men precis lika god i matlagning. Prova till exempel gärna Emmental™ i en klassisk ostfondue. Försvinnande gott, vi lovar. Självklart innehåller våra hårdostar inget animaliskt löpe och dessutom är de naturligt laktosfria.

Älskade Emmental™

Valio Emmental™ har lagrats i sex månader. Resultatet är en mild ost med härligt nötig smak. Lika älskad som välkänd. Mycket för att den är så användbar. På allt ifrån ostbrickan (gärna med lite lufttorkat kött och nötter), till smörgåsen och till matlagning. Varför inte prova Valio Emmental™ i en schweizisk ostfondue? Eller i italienska pastagratängen delizie?